Van boecxskens en wat dies meer sy
Van vechtkonst ende ridderlyckheit
Herberg "Het Gelag van Isidorus"
Voor informatie info@vgsj.nl
Veel plaatjes kunt u uitvergroten door er op te klikken
Soetsuere Visch
Ingrediënten
2 pond zeeduivel of andere stevige, niet uit elkaar vallende vissoort.
4 grote ajuinen
1 kleine beker (100 gram) gepelde amandelen
kleine beker (100 gram) rosynen
20 gedrooghte pruymen
1 glas witte wijn
3 soeplepels (een borrelglas) azijn (bij voorkeur vertjus of appelazijn)
3 soeplepels (een borrelglas) olijfolie
10 saffraandraden (enige minuten voorweken in een beetje witte wijn)
Gemalen peper naar smaak
Een mespunt gemalen gember (gemberpoeder)
Een mespunt gemalen kardemom (kardamompoeder) of meer, naar smaak.
Zout
Bereiding
Dy Visch in stucken snyden ende in heete olyfolie braeden.
Uyt den pan neemen ende tersyde stellen.
Dy in ringen ghesneeden ajuinen in olie aanbraeden.
Dy goet gewassene amandelen rosynen en pruymen daarby gheeven ende alsdan dy wyn ende vertjus.
Goet syden (ongeveer 20 minuten) ende met dy visch in eenen schootel geven.