Algemeen

 

Agenda

 

Terugblik Wapenpas 2010

 

Eedele speysen

 

Gedicht van St.Joris

 

So syn wy gemaniert

 

Ter leeringhe ende vermaeck

 

Van boecxskens en wat dies meer sy

 

Van vechtkonst ende ridderlyckheit

 

Wie syn wy

 

Links

 

Herberg "Het Gelag van Isidorus"

 

Contact

 

Foto's VGSJ 2008

 

Voor informatie info@vgsj.nl

 

Veel plaatjes kunt u uitvergroten door er op te klikken

Soetsuere Visch

 

Ingrediënten

2 pond zeeduivel of andere stevige, niet uit elkaar vallende vissoort.

4 grote ajuinen

1 kleine beker (100 gram) gepelde amandelen

kleine beker (100 gram) rosynen

20 gedrooghte pruymen

1 glas witte wijn

3 soeplepels (een borrelglas) azijn (bij voorkeur vertjus of appelazijn)

3 soeplepels (een borrelglas) olijfolie

10 saffraandraden (enige minuten voorweken in een beetje witte wijn)

Gemalen peper naar smaak

Een mespunt gemalen gember (gemberpoeder)

Een mespunt gemalen kardemom (kardamompoeder) of meer, naar smaak.

Zout

 

Bereiding

Dy Visch in stucken snyden ende in heete olyfolie braeden.

Uyt den pan neemen ende tersyde stellen.

Dy in ringen ghesneeden ajuinen in olie aanbraeden.

Dy goet gewassene amandelen rosynen en pruymen daarby gheeven ende alsdan dy wyn ende vertjus.

Goet syden (ongeveer 20 minuten) ende met dy visch in eenen schootel geven.

 

 

Informatie Zeeduivel